apie mus noriu būti banke kontaktai keltų bilietai viešbučiai privatumo politika
Paieška:
Lietuviskai English
 
Atlikėjai
Grupės ir atlikėjai (567)
  Renginių vieta
Pramogų ir pobūvių salės (53)
  Nuoma ir prekyba
Žaidimai (19)
  Technika
Garsas
Pirotechnika
  Paslaugos ir pramogos
Konditerija
 
Titulinis puslapis   Atlikėjai   Režisieriai  
Spausdinti Spausdinti  
Gytis Lukšas
Miestas: Vilnius
Adresas: Vasario 16 g. 13
Telefonas: +370 5 212 07 59
El. paštas: lks1@elnet.lt

Rekomenduok draugui


Baigė Maskvos Kinematografijos institutą. Debiutavo televizijos filmais, pirmasis vaidybinis filmas kino ekranams - "Virto ąžuolai" (1976) - gana literatūriška ir sunkiasvorė J.Baltušio prozos ekranizacija. Geriau G.Lukšo kūrybinei prigimčiai būdingas lyrizmas bei psichologiškumas atsiskleidė juostose "Mano vaikystės ruduo" (1977) ir "Vasara baigiasi rudenį" (1982). Pastaroji grįžusio iš kalėjimo žmogaus bei jo artimųjų istorijos pagrindu įtaigiai atskleidė visos to meto visuomenės nusivylimą. Tamsūs, niūrūs vėlesni filmai "Žolės šaknys" (1988) bei "Žemės keleiviai" (1992), "sukeistintas" "Žalčio žvilgsnis" (1990) taip ir nepasiekė geisto filosofiškumo. 1997 metais režisierius pabandė pakeisti manierą, filme "Mėnulio Lietuva" prabildamas apie tradicinį lietuvių kinui istorinį pokario etapą nauja tragikomedijos kalba. Nuo 1991 metų G.Lukšas yra Lietuvos Kinematografininkų sąjungos prezidentas. info

Filmografija:

Virto ąžuolai (1976) Režisierius

Mano vaikystės ruduo (1977)  Režisierius                        

Žaltvykstės (1980)  Režisierius

Vakar ir visados (1985)  Režisierius

Žolės šaknys (1988)  Režisierius

Žalčio žvilgsnis (1990)  Režisierius

Žemės keleiviai (1991)  Režisierius

Mėnulio Lietuva (1997)  Režisierius

Dieviškoji šviesa (2006) Režisierius

 
Paieška
Vardas / Pavardė:
 
Ieškoti
Atsitiktinė pramoga


Renginių kalendorius
P A T K P Š S
 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  
Paskelbkite savo renginį
apie mus   |  noriu būti banke   |  kontaktai   |  Keltų bilietai   |  Viešbučiai   |  Privatumo politika  
Entertainment bank. Visos teisės saugomos. ļæ½ 2002-2018 Privatumo politika